top of page

Wat

Psychologiepraktijk Groei biedt individuele begeleiding en relatietherapie

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

We kennen het allemaal: van die momenten in je leven dat het niet lekker loopt. Dat kan op bepaalde levensgebieden zijn, zoals je werk, gezin, gezondheid of in het contact met andere mensen. Of je blijft terugkerende gevoelens houden waar je last van hebt. Je merkt dat je je vaak overbelast voelt, je weet niet goed welke kant je uit wilt met je leven, of je voelt je regelmatig somber, boos of angstig. Er zijn veel redenen waarom het een goed idee kan zijn om professionele begeleiding te zoeken. Je brengt namelijk met niemand zoveel tijd door als met jezelf! Dus het loont erg de moeite om te kijken hoe je het zo fijn mogelijk met jezelf kunt hebben. 

Ik begeleid mensen hierbij, door met ze in gesprek te gaan, goed te kijken en te luisteren en ze vragen te stellen, vanuit de kennis die ik als psycholoog heb. Daarnaast maak ik regelmatig gebruik van psychotherapeutische technieken, waarbij het opdoen van ervaringen meer centraal staat en waarbij ik ook kijk naar wat het lichaam te vertellen heeft. Want hoe goed mensen ook over hun problemen kunnen vertellen, de verandering vindt meestal plaats in de ervaring.

Wat kun je verwachten?

 • Sessies van 75 minuten

 • Er wordt gewerkt aan de hand van een gezamenlijk vastgesteld doel

 • Naast psychologische gespreksvoering maak ik ook gebruik van ervaringsgerichte technieken.

 • Ik werk vanuit een samenwerkingsprincipe. Ik ga niet 'boven' iemand staan om te vertellen hoe iets moet. Je blijft verantwoordelijk voor je eigen proces en ik voeg daar mijn kennis, ervaring en kunde aan toe.

 • Mijn werkwijze is transparant; ik leg je uit hoe ik werk en waarom ik iets doe.

Hoe werkt het?

 

 • Je kunt je aanmelden per telefoon, e-mail of via het contactformulier. Hier heb je geen verwijzing voor nodig. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste sessie. (N.B. Gezien het grote aantal aanmeldingen op dit moment, kan ik helaas niet garanderen dat je meteen terecht kunt voor een afspraak.)

 • De eerste sessie is bedoeld als kennismaking. We gaan bekijken welke hulpvragen je hebt. En ik laat je zien wat mijn werkwijze is. Vanuit daar kan ik nagaan wat ik voor je kan betekenen. Op jouw beurt kun je tijdens dit gesprek ervaren of het klikt. 

 • Samen bepalen we de vragen waar je de komende tijd aan wilt werken. Tijdens de sessies vertel je wat je op dat moment bezighoudt en zoeken we naar de reden van vastlopen en hoe het anders zou kunnen. Het is daarbij niet de insteek dat ik problemen voor je oplos, maar dat ik je help om zelf beter met je problemen om te gaan.

Relatietherapie

Soms weet je even niet meer hoe je op een fijne manier verder kunt in een relatie. Je hebt bijvoorbeeld het gevoel dat jullie steeds in dezelfde 'cirkels' lopen. Het lukt bijvoorbeeld niet goed om op een prettige manier over dingen te praten. Of er kunnen problemen zijn op seksueel gebied. Soms is er meer een vaag gevoel dat iets niet goed zit en twijfel je of je nog op deze manier bij elkaar wilt zijn. Op die momenten is het fijn als iemand van buitenaf meekijkt en helpt te onderzoeken wat anders zou kunnen. En om buiten de drukte van het dagelijkse leven met je partner stil te staan bij jullie wederzijdse behoeften. 

Wat kun je verwachten?

 • sessies van 90 minuten met mij en een mannelijke collega.

 • Er wordt gewerkt vanuit een gezamenlijk vastgesteld doel.

 • Naast psychologische gespreksvoering werk ik ook met met ervaringsgerichte technieken.

 • Wij werken vanuit een samenwerkingsprincipe. Jullie blijven verantwoordelijk voor je eigen proces en wij voegen daar onze kennis, ervaring en kunde aan toe.

 • Onze werkwijze is transparant; wij leggen jullie uit hoe we werken en waarom we iets doen.

Werkwijze relatietherapie

 • Na aanmelding per telefoon, e-mail of contactformulier wordt een afspraak gemaakt voor een oriënterend gesprek. Als je of jullie vermoeden dat het probleem op de eerste plaats te maken heeft met je relatie, dan meld je je samen met je partner aan. 

    

 • Jullie worden dan samen uitgenodigd voor een eerste gesprek, waarin  jullie beiden kunnen aangeven wat je ervaart in de relatie. Wij maken een inschatting van jullie hulpvraag en jullie kunnen ervaren of het klikt.

     

 •  In onderling overleg bepalen we het doel waar jullie de komende tijd aan willen werken. Soms komt het voor dat naast de relatiegesprekken ook individuele gesprekken met een of beide partners nodig zijn. De relatiegesprekken richten zich op de eerste plaats op de communicatie en wisselwerking tussen de partners en op de mogelijkheden die te veranderen.

Relatietherapie
bottom of page