top of page

Voor wie

Psychologiepraktijk Groei is er voor volwassenen, jong-volwassenen en stellen die op zoek zijn naar psychologische begeleiding of coaching

Voor wie

Om verschillende redenen kunnen mensen op zoek zijn naar psychologische hulp in hun leven.

Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die:

 

 • niet lekker in hun vel zitten en niet weten hoe ze dit moeten veranderen

 • zich vaak somber, angstig, boos of futloos voelen

 • vast zijn komen te zitten op een of meerdere levensgebieden, zoals werk, sociale contacten, gezondheid, opvoeding

 • een groot verdriet hebben te verwerken

 • weinig zelfvertrouwen hebben

 • patronen willen doorbreken

 • belangrijke keuzes moeten gaan maken

 • zichzelf beter willen leren begrijpen

 • meer in contact willen komen met hun gevoel of intuïtie

 • problemen hebben op het gebied van seksualiteit

 • patronen in hun relatie willen veranderen

 

Klachten die te maken hebben met jezelf

Je kunt je somber of angstig voelen. Steeds maar lopen piekeren. Zelfvertrouwen missen of een laag zelfbeeld hebben. Te hoge eisen aan jezelf stellen of te perfectionistisch zijn. Ook kan het zijn dat je schokkende gebeurtenissen hebt meegemaakt die moeilijk te verwerken zijn. Of je kunt moeilijkheden hebben op je werk. Maar het kan ook zijn dat je gewoonweg niet lekker in je vel zit of worstelt met bepaalde gevoelens en emoties waar je geen raad mee weet, zoals rouw, verdriet, eenzaamheid, kwaadheid, frustratie e.d. 

 

Klachten die te maken hebben met de relatie met anderen

Dit kan bijvoorbeeld gaan om je partner, kinderen, ouders of andere mensen. Je merkt bijvoorbeeld dat het niet goed lukt om naar elkaar te luisteren of op een constructieve manier ruzie te maken. Het kan zijn dat je problemen ervaart in de opvoeding van je kinderen. Of het lukt niet om op een assertieve manier voor jezelf op te komen. Het kan zijn dat je geen relatie durft aan te gaan of dat je je verlegen en onzeker voelt in het contact met anderen. Wellicht worstel je nog met de gevolgen van een scheiding en ben je op zoek naar manieren om beter om te gaan met een ex-partner. 

Andere redenen voor begeleiding

Het is mogelijk dat je niet zozeer tegen een bepaald probleem aanloopt, maar dat je toch zit met een gevoel van onvrede. Je loopt rond met een vaag verlangen, een wens tot persoonlijke groei of je zit met vragen rondom zingeving. Je voelt de behoefte om samen met een ander eens terug te kijken op je leven en eventueel een nieuwe richting te bepalen. 

Voor wie niet

Sommige mensen kunnen beter gespecialiseerde hulp zoeken op een andere plek. Dit geldt voor mensen die last hebben van een psychose (wanen en/of hallucinaties), suïcidaal zijn, een ernstige contactstoornis hebben (autisme of aanverwante stoornissen), mensen met een ernstige verslaving of mensen die regelmatig in contact komen met politie/justitie. Zij kunnen zich via de huisarts laten verwijzen naar een GGZ-instelling. 

bottom of page